Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξανά υπό πίεση ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street - Διευρύνεται το sell-off σε Alphabet, Apple

tags :
Ξανά υπό πίεση ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street - Διευρύνεται το sell-off σε Alphabet, Apple
Οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη τους από το πρόσφατο ράλι στην αγορά
Εκ νέου απώλειες καταγράφει σήμερα (15/6/2017) ο αμερικανικός τεχνολογικός κλάδος, δεχόμενος πιέσεις από την πτώση μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Alphabet, μητρικής της Google, καθώς ορισμένες απαισιόδοξες αναλύσεις προσέφεραν στους επενδυτές λόγους να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους από το πρόσφατο ράλι στην αγορά.
Περί τις 18:45, o σύνθετος δείκτης τεχνολογίας Nasdaq κατέγραφε απώλειες 0,9%.
Η μετοχή της Alphabet υποχωρούσε κατά 1,9%, καταγράφοντας τις δεύτερες υψηλότερες απώλειες στον τεχνολογικό κλάδο του S&P, μετά την υποβάθμισή της σε «hold», από «buy», από την Canaccord Genuity.
Οι μεγαλύτεροι χαμένοι στον δείκτη τεχνολογίας ήταν η Advanced Micro Devices και η Lam Research.
Η υποβάθμιση προκάλεσε ένα ευρύτερο sell-off στον κλάδο της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Kim Forrest, ανώτερο ερευνητή μετοχικού κεφαλαίου στη Fort Pitt Capital Group.
Επίσης, ο αναλυτής της Barclays Mark Moskowitz έγραψε ότι η Apple βρίσκεται κοντά στα κορυφαία επίπεδα αποτίμησης του κύκλου του iPhone 6, κάτι που «θα μπορούσε να σημαίνει μια ανώμαλη προσγείωση» εάν οι προοπτικές για έναν κύκλο πωλήσεων μεγάλου μεγέθους μειωθούν για το επόμενο smartphone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης