Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση, αλλά η ελάφρυνση του χρέους θα αναβληθεί

Reuters: Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση, αλλά η ελάφρυνση του χρέους θα αναβληθεί
Εντείνονται οι πιέσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό της χώρας
Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας αναμένεται να συμφωνήσουν στο σημερινό (15/6/2017) Eurogroup στη εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος, αλλά οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να αναβληθούν για αργότερα.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters σχετικά με τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όπου θα συμμετέχει και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Όπως είναι γνωστό, το ΔΝΤ έχει προτείνει ότι θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα τώρα, αλλά δεν θα εκταμιεύσει χρήματα μέχρι η ευρωζώνη να καταλήξει στην ελάφρυνση του χρέους που μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα.
Το ΔΝΤ μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, διότι πιστεύει ότι χωρίς την ελάφρυνση το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο.
Εν τω μεταξύ, η ευρωζώνη δεν θέλει να συζητήσει λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια στιγμή η Γερμανία επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ προκειμένου να εγκριθεί η επόμενη εκταμίευση.

Αυξάνεται η πίεση στον Αλέξη Τσίπρα

Το CNBC αφού αναφέρεται στις διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και της ευρωζώνης σχετικά με τους στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος, επισημαίνει ότι στο εσωτερικό της Ελλάδας εντείνεται η πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, λόγω των μέτρων λιτότητας.
«Η Ελλάδα λέει ότι έχει ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις της αφού νομοθέτησε τις περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις στους φόρους που απαιτούνταν από τους δανειστές ώστε να πεισθεί το ΔΝΤ να συμμετέχει» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης