Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου στη Die Welt: Δεν θέλω να είμαι αγενής αλλά η συμπεριφορά του Schaeuble είναι ανέντιμη

Παπαδημητρίου στη Die Welt: Δεν θέλω να είμαι αγενής αλλά η συμπεριφορά του Schaeuble είναι ανέντιμη
Εάν διαμορφώνει τους κανόνες αυτός που έχει τα περισσότερα χρήματα, τότε θα πρέπει να διερωτηθούμε για την ιδέα της Ευρωζώνης είπε ο κ.Παπαδημητρίου
Για ανέντιμη στάση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου ενόψει του σημερινού, κρίσιμου Eurogroup.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ.Παπαδημητρίου είπε πως αν και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έχει παραδεχθεί ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, εξακολουθεί να εμποδίσει την απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Για 8 χρόνια ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά η πρόοδος είναι αργή λόγω του ότι διαρκώς εγείρονται νέες απαιτήσεις.
Ακόμα και ο Wolfgang Schaeulbe είπε πως πληρούμε τις απαιτήσεις, όμως μετά άλλαξε γνώμη.
Πρέπει εσείς να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό.
Δεν έχω συναντήσει ακόμα τον Schaeuble και δεν θέλω να είμαι αγενής, όμως η συμπεριφορά του μου φαίνεται ανέντιμη» είπε ο κ.Παπαδημητρίου.
«Εάν το άτομο που έχει τα περισσότερα χρήματα είναι και αυτό που διαμορφώνει τους κανόνες, τότε αποτελεί ερωτηματικό η ιδέα και η δομή της Ευρωζώνης» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγή».
«Ο Schaeuble πρέπει να πει στους ψηφοφόρους του ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί.
Επίσης, πρέπει να τους εξηγήσει ότι η Γερμανία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έλαβε ελάφρυνση του χρέους της.
Η Ελλάδα ζητά την ελάφρυνση του χρέους της ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές» τόνισε ο κ.Παπαδημητρίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης