Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Επενδυτικό ενδιαφέρον από Γερμανούς, Ολλανδούς για τα γεωθερμικά πεδία της Θράκης

Πιτσιόρλας: Επενδυτικό ενδιαφέρον από Γερμανούς, Ολλανδούς για τα γεωθερμικά πεδία της Θράκης
«Το να καταφέρουμε να πάρουμε αυτή την τεχνογνωσία, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, είναι το κέρδος μας»
Επενδυτικό ενδιαφέρον «από Γερμανούς, Ολλανδούς, αλλά και άλλους, για τα γεωθερμικά πεδία της Θράκης» γνωστοποίησε σήμερα (14 Ιουνίου 2017) ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια των ξένων επενδυτών για την ανάπτυξη της χώρας.
«Το να καταφέρουμε να πάρουμε αυτή την τεχνογνωσία, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, είναι το κέρδος μας.
«Η αγορά έχει τους κανόνες της και η θέση του κράτους είναι να ρυθμίζει τους κανόνες.
Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας», είπε ο υφυπουργός, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή στο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικές επενδύσεις, τόνισε ότι είναι πολλές αυτές που έχουν σημασία για τη χώρα, ωστόσο ειδικά η επένδυση της Cosco στον Πειραιά, μαζί με τα ναυπηγεία -εφόσον επιλυθεί το ζήτημα της ναυπηγοεπισκευής- μπορούν ν΄ αλλάξουν την μοίρα της χώρας.
Είμαστε ευρωπαϊκή δύναμη, τόνισε κ. Πιτσιόρλας και πρέπει να αξιοποιήσουμε την ιστορία μας και την θέση μας, ενώ υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς αναπτύσσεται και μπορεί να γίνει η εμπροσθοφυλακή στην ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης