Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία κινείται νομικά κατά του Cristiano Ronaldo, για φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατ. ευρώ

Η Ισπανία κινείται νομικά κατά του Cristiano Ronaldo, για φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατ. ευρώ
Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής στην Ισπανία τον «νόμο Beckham», που επιτρέπει στους ξένους αθλητές να πληρώνουν 24,75% φόρο εισοδήματος αντί για το 48% 
Οι εισαγγελείς της ισπανικής Δικαιοσύνης επιβεβαίωσαν σήμερα (13 Ιουνίου 2017) ότι έχουν ασκήσει αγωγή εναντίον του Cristiano Ronaldo για φερόμενη εξαπάτηση (απόκρυψη εισοδήματος με σκοπό φοροδιαφυγή) των ισπανικών αρχών, ύψους 14,7 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2011 και 2014.
Η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι ο αστέρας της Real Madrid είχε χρησιμοποιήσει συνειδητά μια «επιχειρηματική δομή» που δημιουργήθηκε το 2010, για να κρύψει το εισόδημά του στην Ισπανία από τα δικαιώματα προβολής, περιγράφοντας την μη πληρωμή του κατάλληλου φόρου ως «συνειδητή και πρόθυμη».
Η αγωγή βασίζεται σε μια έκθεση που διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα από την ισπανική φορολογική υπηρεσία AEAT.
Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής στην Ισπανία τον «νόμο Beckham», που επιτρέπει στους ξένους αθλητές να πληρώνουν 24,75% φόρο εισοδήματος αντί για το 48% που ισχύει για Ισπανούς πολίτες.
Οι αθλητές πρέπει, ωστόσο, να πληρώνουν φόρους επί των υπόλοιπων εισοδημάτων που εισπράττονται στην Ισπανία.
Ο Ronaldo είναι ο τελευταίος υψηλού προφίλ ποδοσφαιριστής που εμπλέκεται σε φορολογική υπόθεση στην Ισπανία, μετά τον αστέρα Lionel Messi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης