Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η General Electric σχεδιάζει ρομπότ και drones για τον έλεγχο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων

Reuters: Η General Electric σχεδιάζει ρομπότ και drones για τον έλεγχο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων
Βέβαια, η General Electric δεν είναι η πρώτη που συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη με ρομπότ για να επιθεωρήσει βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή διαδικασίες
Η General Electric έχει ξεκινήσει τη δοκιμή αυτόνομων αεροσκαφών (drones) και ρομποτικών περιστροφικών μηχανών για να την επιθεώρηση των εργοστασίων διύλισης, τα εργοστάσια, τους σιδηρόδρομους και λοιπές βιομηχανικές περιοχές, σε μία προσπάθεια να εξαπλωθεί και στην παγκόσμια αγορά ελέγχου εγκαταστάσεων, ύψους 40 δις δολαρίων.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters, οι εν λόγω πρωτοπόρες κατασκευές θα μπορούν να κινούνται μέσα και μέσα σε απομακρυσμένες ή επικίνδυνες εγκαταστάσεις, ενώ θα φωτογραφίζουν τη διάβρωση ή παίρνουν μετρήσεις θερμοκρασίας, κραδασμών ή αερίων που μπορούν να αναλυθούν με αλγόριθμους υπολογιστών και τεχνητή νοημοσύνη.
Ο αμερικανικός κολοσσός αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα το λανσάρισμα των μηχανών το αμέσως επόμενο διάστημα (ίσως και αύριο 14 Ιουνίου 2017), οι οποίες θα επικεντρώνονται κυρίως στον ενεργειακό κλάδο.
Βέβαια, η General Electric δεν είναι η πρώτη που συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη με ρομπότ για να επιθεωρήσει βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή διαδικασίες.
Η IBM εργάζεται σε συστήματα που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνης της (Watson) για περίπου ένα χρόνο, ξεκινώντας μάλιστα τις δοκιμές από τον περασμένο Μάρτιο.
Οι δοκιμές που διεξάγονται από την IBM συμπεριλαμβάνουν κάμερες ζεύξης στη Watson, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν ελαττώματα στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που μετακινούνται μέσω γραμμών συναρμολόγησης, στην Κίνα και την Ταϊβάν.
Άλλα έργα αφορούν ακουστικούς αισθητήρες ή εκπαίδευση διτρόφων με δυνατότητα Watson εντοπισμού φθαρμένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας σε απομακρυσμένους ηλεκτρικούς πύργους.
Επίσης, η IBM και ο εταίρος της ABB, ο σουηδικός-ελβετικός όμιλος, συνδυάζουν οπτική επιθεώρηση με τα ρομπότ της ABB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης