Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Συμφωνία στo Eurogroup μόνο για εκταμίευση δόσης, όχι για ελληνικό χρέος και QE

tags :
Citigroup: Συμφωνία στo Eurogroup μόνο για εκταμίευση δόσης, όχι για ελληνικό χρέος και QE
Θα παραμείνει η αβεβαιότητα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την ένταξη στο QE και την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές
Συμφωνία στο Eurogroup μόνο για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένουν οι αναλυτές της Citigroup.
Στο ημερήσιο σχόλιό τους, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τονίζουν ότι θα παραμείνει η αβεβαιότητα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την ένταξη στο QE και την ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
H Citigroup επικαλείται και το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η ΕΚΤ  είναι απίθανο να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στους επόμενους μήνες.
Αυτό ανέφερε πηγή του δημοσιογράφου του Bloomberg, Alessandro Speciale, η οποία τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν έχουν ετοιμάσει μια πειστική πρόταση για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο στις 15 Ιουνίου προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα εκείνα που θα ελαφρύνουν το βάρος του ελληνικού χρέους και θα βελτιώσουν το outlook της εξυπηρέτησης.
Το Eurogroup αναμενεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επιτρέποντας την εκταμίευση της δόσης των 7,4 δισ. ευρώ, η οποία και θα τους επιτρέποντας την κάλυψη των υποχρεώσεων του Ιουλίου.

(Πρώτη ενημέρωση 14:38, 13 Ιουνίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης