Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο ύψους 170 εκατ. δολ. στη Deutsche Bank για χειραγώγηση του Euribor

Πρόστιμο ύψους 170 εκατ. δολ. στη Deutsche Bank για χειραγώγηση του Euribor
Στα πλαίσια του ίδιου διακανονισμού, η Barclays PLC συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 94 εκατ. δολ.
Πρόστιμο ύψους 170 εκατ. δολ. καλείται να καταβάλει η Detsche Bank, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (13/6), στα πλαίσια διακανονισμού για τη μήνυσα που υπέβαλαν επενδυτές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η γερμανική τράπεζα, μαζί με ορισμένες ακόμα τράπεζες, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το διατραπεζικό επιτόκιο καταθέσεων σε ευρώ, ή αλλιώς Euribor.
Συγκεκριμένα, ο διακανονισμός κατατέθηκε χθες (12/6) σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, ενώ στα πλαίδια του ίδιου διακανονισμού, η Barclays PLC συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 94 εκατ. δολ., με την HSBC Holdings να καταβάλει αντίστοιχα πρόστιμο ύψους 45 εκατ. δολ.
Σύμφωνα με τα αρχεία της υπόθεσης, η Detsche Bank προχώρησε στον σχετικό διακανονισμό προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω νομικές διαδικασίες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει καταβάλει στο παρελθόν δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επιλύσει ποικίλες δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με υποθέσεις συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης