Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμο να συνεισφέρει στη δημιουργία εκατ. νέων θέσεων εργασίας στην Αφρική το ΔΝΤ

Έτοιμο να συνεισφέρει στη δημιουργία εκατ. νέων θέσεων εργασίας στην Αφρική το ΔΝΤ
Στην Αφρική το 70% του πληθυσμού είναι κάτω των 35 ετών...
Έτοιμο να συνεισφέρει στη δημιουργία του απαραίτητου αριθμού νέων θέσεων εργασίας στην αφρικανική ήπειρο εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τοπ οποίο, να σημειωθεί, παρευρίσκεται και στην ειδική σχετική ημερίδα που διοργανώνεται στο Βερολίνο, σήμερα 12 Ιουνίου 2017.
Όπως αναφέρει στο σχετικό του σημείωμα το Ταμείο, στόχος είναι να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη και τους πόρους των κυβερνήσεων, των επενδυτών και τω διεθνών οργανισμών.
Επισημαίνεται ότι στην Αφρική το 70% του πληθυσμού είναι κάτω των 35 ετών.
«Θεωρούμε ότι 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν στην Αφρική κάθε χρόνο μέχρι το 203,5 μόνο για να απορροφηθούν οι νεοεισερχόμενοι στο εργατικό δυναμικό.
Το project (το Σύμφωνο) των G20, για τις αφρικανικές κυβερνήσεις, σημαίνει ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση του οικονομικού, επιχειρηματικού και οικονομικού τους κλίματος, καθώς και της διακυβέρνησής τους.
Για τους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ομάδας G20 και των διεθνών οργανισμών, σημαίνει υποστήριξη των προσπαθειών για το σχεδιασμό και την εφαρμογή επιτυχημένων επενδυτικών συμπλεγμάτων που αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.
Εμείς στο Δ.Ν.Τ. είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε το ρόλο μας, σύμφωνα με την εντολή μας, να εργαστούμε για ένα ανθεκτικό μακροοικονομικό περιβάλλον και βιώσιμα βάρη χρέους.
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό επειδή μόνο μια υγιής συνολική οικονομία δημιουργεί περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τη δέσμευσή μας με τις χώρες που συμμετέχουν στο Σύμφωνο, βασιζόμενες στις μακροπρόθεσμες σχέσεις μας με κάθε χώρα, αναφέρει το Ταμείο δίνοντας τα παρακάτω παραδείγματα συνεισφοράς:

- Πρώτον, δημιουργώντας ισχυρότερες και πιο αξιόπιστες πηγές κρατικών εσόδων, βοηθώντας στη μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής και ενισχύοντας τη διοικητική ικανότητα.
Δεδομένης της έμφασης που δίνεται στους ισχυρότερους θεσμούς και τα αναπτυξιακά αποτελέσματα στο πλαίσιο του Συμφώνου, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι χώρες δεν πρέπει να επιδιώκουν να επιτύχουν κέρδη εσόδων κατά το ήμισυ του ΑΕΠ κάθε χρόνο.
Αυτό θα συνέβαλε στην αύξηση της ανθεκτικότητας και της συμμετοχής στην ανάπτυξη μέσω της πρόληψης της δημιουργίας υπερβολικού χρέους και της δημιουργίας πρόσθετων πόρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για νέες επενδύσεις στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και των υποδομών.

- Δεύτερον, βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων δαπανών υποδομής. Εκτιμάται ότι η Αφρική χρειάζεται περίπου 100 δισ. δολάρια ετησίως για επενδύσεις για να κλείσει το χάσμα των υποδομών της, αλλά λιγότερο από το ήμισυ αυτού του ποσού λαμβάνεται.
Πρόσφατη ανάλυση δείχνει ότι το περιφερειακό έλλειμμα στη φυσική υποδομή μειώνει την ανάπτυξη κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως - μια μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τη μελλοντική ευημερία.
Χώρες όπως η Γκάνα, η Ακτή του Ελεφαντοστού και το Τόγκο χρησιμοποίησαν πρόσφατα εμπειρογνωμοσύνη και εργαλεία του ΔΝΤ για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των δημόσιων δαπανών τους - κάτι που είναι το κλειδί για τις επενδύσεις σε υποδομές.
Και φέτος θα συνεργαστούμε με το Μαρόκο, τη Σενεγάλη και την Τυνησία.

Τρίτον, η υποστήριξη της ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα, από την οικοδόμηση υγιούς και καλά εποπτευόμενου τραπεζικού συστήματος, έως την μακροπροληπτική πολιτική, τη διαχείριση της μεταβλητότητας της κεφαλαιακής ροής σε περιόδους δυσφορίας.
«Γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα σημαίνει περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις και περισσότερη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης