Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τιμή-στόχος 9,9 ευρώ και σύσταση "buy" για την μετοχή του ΟΠΑΠ από την Eurobank Equities

tags :
Τιμή-στόχος 9,9 ευρώ και σύσταση
Τι αναφέρει η χρηματιστηριακή για τα αποτελέσματα α' τριμήνου της εισηγμένης
Τιμή-στόχο 9,9 ευρώ και σύσταση "buy" για την μετοχή του ΟΠΑΠ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποίκα σχολιάζει τα αποτελέσματα α' τριμήνου της εισηγμένης.  
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή ο ΟΠΑΠ κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα +5,3% παρά το υποβαθμισμένο μακροοικονομικό σκηνικό και να υπερασπιστεί τα συγκρίσιμα EBITDA (επίπεδα σε ετήσια βάση) παρά τα έξοδα ανάπτυξης των VLTs και την έναρξη του Virtual Football.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 39 εκατ. σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurobank Equities.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής τα έσοδα από το Kino μειώθηκαν κατά 2% λόγω της τριήμερης απεργίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου (εκτιμούμε ότι το Kino GGR είναι ελαφρώς θετικό εκτός από τον αντίκτυπο της απεργίας).
Όσον αφορά τα Σκρατς/ΛΟΤΤΟ, η θετική ορμή που ξεκίνησε στο γ' τρίμηνο του 2016 φαίνεται να συνεχίζεται +4,6% το δ' τρίμηνο του 2016.
Η κυκλοφορία των VLTs ξεκίνησε τον Ιανουάριο, με συνολικά 1.355 μηχανές που λειτουργούσαν στο τέλος του α' τρίμήνου.
Η αποτίμηση καθίσταται αρκετά ελκυστική μετά το 2018 λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή των VLTs.
Η Eurobank Equities θεωρεί ότι η επενδυτική περίπτωση του ΟΠΑΠ είναι μοναδική, καθώς προσφέρει έναν συναρπαστικό συνδυασμό αύξησης των κερδών και των δυνατοτήτά επιστροφής κεφαλαίου.
Οι συνολικές αποδόσεις των μεριδιούχων μπορεί να υπερβούν κατά πολύ το 40% εάν ο ΟΠΑΠ διατηρήσει ένα λογικό επίπεδο δανεισμού (π.χ. 1χ καθαρό χρέος/ EBITDA) μέχρι το 2019.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης