Τελευταία Νέα
Διεθνή

L' Opinion: Σε ρόλο… «Ερμή» ο Le Maire για το ελληνικό ζήτημα - «Δίας» ο Macron

L' Opinion: Σε ρόλο… «Ερμή» ο Le Maire για το ελληνικό ζήτημα - «Δίας» ο Macron
Ο κ. Bruno Le Maire επιδιώκει να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της Πέμπτης...
Στον ρόλο του θεού Ερμή τοποθετεί τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire η εφημερίδα «L' Opinion», καθώς, όπως σχολιάζει, προχωρά σε επαφές του με Ευρωπαίους εταίρους για το επίμαχο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σε ό,τι αφορά τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, παίζει τον θεό Δία στο ελληνικό ζήτημα…
Στόχος του κ. Le Maire είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, σχετικά με την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της αλλά επίσης πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, όπως ανέφερε το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού.
«Μέσα σε τρεις ημέρες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μετέβη στη Ρώμη όπου είχε συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του, Pierre Carlo Padoan, ενώ είχε ήδη γευματίσει στο "Μπερσί" (το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών) με τη γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ., Christine Lagarde, τον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble και τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijseelbloem.
Ο κ. Bruno Le Maire επιδιώκει να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της Πέμπτης.
Ο Γάλλος υπουργός έφτασε στην Αθήνα για μια σύντομη επίσκεψη με στόχο να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, που είναι αφιερωμένο κυρίως στην Ελλάδα», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης