Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν έστειλε αεροπορικώς τρόφιμα 100 τόνων στο Κατάρ για να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείψεις

Reuters: Το Ιράν έστειλε αεροπορικώς τρόφιμα 100 τόνων στο Κατάρ για να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείψεις
Οι Ιρανοί είναι πρόθυμοι να στέλνουν καθημερινά αυτές τις ποσότητες στους Καταριανούς, μέχρι να επιλύσουν τις διαφορές τους με τους Σαουδάραβες
Το Ιράν έστειλε τέσσερα μεταγωγικά αεροπλάνα και σχεδιάζει να προμηθεύει με 100 τόνους φρούτων και λαχανικών καθημερινά το Κατάρ, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για ελλείψεις τροφίμων μετά τον αποκλεισμό του από τους προμηθευτές του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το Κατάρ βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ιράν και την Τουρκία για να εξασφαλίσει τρόφιμα και προμήθειες νερού, από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τους δεσμούς μαζί του, κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει την τρομοκρατία.
"Μετά τις κυρώσεις στο Κατάρ η IranΑir μετέφερε φαγητό και λαχανικά στη χώρα μέσω των πτήσεών της" ανέφερε ο Shahrokh Noushabadi, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων στην αεροπορική εταιρία.
Οι επικεφαλής των βιομηχανιών, των εταιριών και των οργανισμών εμπορίου στην επαρχία του Ιράν Fars δήλωσαν την Κυριακή 11/6 ότι τα πρώτα αεροπλάνα που μετέφεραν τρόφιμα στο Κατάρ, απογειώθηκαν από την πόλη Shiraz στα νότια.
"Κάθε μέρα θα στέλνουμε 100 τόνους φρούτων και λαχανικών στο Κατάρ" υποστήριξε ο Αli Hemmati.
To Kατάρ μία μικρή χώρα - χερσόνησος 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων εισήγαγε το 80% των αναγκών του σε τρόφιμα από μεγαλύτερες χώρες του Κόλπου πριν διακόψουν τους δεσμούς του μαζί του.
Το Ιράν που εδώ και καιρό πηγαίνει κόντρα στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από τις δύο πλευρές να ξεπεράσουν τις διαφορές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης