Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Ο Renzi διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν το 2018

Corriere della Sera: Ο Renzi διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν το 2018
Eχουμε έναν ορίζοντα σχεδόν ενός έτους μέχρι τις εκλογές, άρα ας εργαστούμε για την Ιταλία
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, ξεκαθάρισε πως «η Ιταλία δεν θα διενεργήσει εκλογές πριν την κανονική λήξη της θητείας του νομοθετικού σώματος την άνοιξη του επόμενου έτους».
Ο Renzi υποστήριξε, πως βλέπει ελάχιστη ελπίδα μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος μετά την κατάρρευση της συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας αυτήν την εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι η Ιταλία πιθανότατα θα πάει στις κάλπες με ένα σύστημα που θεωρείται αναποτελεσματικό και απίθανο να οδηγήσει σε πλειοψηφία.
Διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες αυτό το φθινόπωρο, και όταν ερωτήθηκε πότε περιμένει να γίνουν εκλογές, είπε «το 2018, στη λήξη της θητείας».
Τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της Ιταλίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων, αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση της συμφωνίας για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε ένα νέο αναλογικό σύστημα, που θα βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο.
«Ήταν καθήκον μας να προσπαθήσουμε (για μια συμφωνία) όπως τώρα το παιχνίδι τέλειωσε», δήλωσε ο Renzi «έχουμε έναν ορίζοντα σχεδόν ενός έτους μέχρι τις εκλογές, άρα ας εργαστούμε για την Ιταλία».
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, οι εκλογές, που θα πρέπει να διενεργηθούν μέχρι τον Μάιο του 2018, θα μπορούσαν να διενεργηθούν με χρήση του υφιστάμενου συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικούς κανόνες ψηφοφορίας για τα δυο σώματα της Βουλής, και το οποίο ο πρόεδρος Sergio Mattarella έχει ζητήσει από τα κόμματα να αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης