Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εγκλωβίστηκαν στο ζήτημα του χρέους

Δένδιας: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εγκλωβίστηκαν στο ζήτημα του χρέους
O πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι το ζήτημα του χρέους «δε μπορεί να μετατρέπεται σε άλλοθι της κυβέρνησης για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας»
Κατώτεροι περιστάσεων αποδεικνύονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τους χειρισμούς για το θέμα του χρέους.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «εγκλωβίστηκαν στο ζήτημα του χρέους», τονίζει ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».
Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στους δανειστές, «οι οποίοι συμφώνησαν για μια ακόμη φορά στα μέτρα που τους πρότεινε η κυβέρνηση και τα οποία επιτείνουν το αδιέξοδο στην πραγματική οικονομία, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν υλοποιήσει τη δέσμευσή τους για τη ρύθμιση του χρέους από τον Νοέμβριο του 2012».
Επίσης, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι το ζήτημα του χρέους «δε μπορεί να μετατρέπεται σε άλλοθι της κυβέρνησης για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» ενώ ότι «η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο πρωθυπουργός είναι η παραίτησή του, αν δε μπορεί να διαχειρισθεί τα σημερινά αδιέξοδα, που ο ίδιος, κατά μεγάλο μέρος, δημιούργησε».
Κατά τα άλλα ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνει ότι, ο λαϊκισμός αποτελεί «πρακτική ξένη προς τη νοοτροπία και το ήθος του κόμματος του» και τονίζει ότι είναι χρέος της παράταξης να μην επιτραπεί η ανάπτυξη φαινομένων λαϊκισμού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης