Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμης επιτροπείας – Με νέα προαπαιτούμενα θα παίρνουμε τη δόση

Κουτσούμπας: Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμης επιτροπείας – Με νέα προαπαιτούμενα θα παίρνουμε τη δόση
Στην Καβάλα βρίσκεται ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Mετά το 4ο μνημόνιο ή καλύτερα «μνημόνιο εις την τετάρτην», που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουμε επιπλέον μέτρα από χθες το βράδυ», ανέφερε σε δηλώσεις του από την Καβάλα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Το καταγγείλαμε ως μεγάλη πολιτική αλητεία, ως ένα πραξικόπημα, γιατί επιβαρύνει παραπέρα τους συνταξιούχους, επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα με το αφορολόγητο, επιβαρύνει μια σειρά άλλα λαϊκά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για νέα προαπαιτούμενα και νέα μέτρα», πρόσθεσε.
Όπως είπε, «στην ουσία βρισκόμαστε σε μια κατάσταση μόνιμης επιτροπείας, μόνιμων μνημονίων, όπου τα μέτρα που έχουν παρθεί όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δε θα καταργούνται, αλλά θα συσσωρεύονται συνεχώς και με νέα προαπαιτούμενα για να παίρνουμε κάθε φορά τη δόση.
Ή για να λυθεί το πρόβλημα, όπως λένε τους χρέους, το οποίο δεν είναι χρέος που το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά είναι χρέος που το δημιούργησαν και αυτοί πρέπει να το πληρώσουν, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τα μεγάλα συμφέροντα, που τους δίνονταν άπλετα ζεστό κρατικό χρήμα, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τα δικά τους συμφέροντα, για να ανεβάζουν την κερδοφορία τους.
Από αυτή τη σκοπιά καλούμε -ήδη χθες έγινε μια πρώτη κινητοποίηση- τον ελληνικό λαό, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους, να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση, γιατί η πλειοψηφία των 153 βουλευτών στην ελληνική βουλή είναι αποφασισμένη να φέρει από ότι φαίνεται σε πέρας όλη τη βρώμικη δουλειά της τρόικας, του μεγάλου κεφαλαίου, των συμφερόντων δηλαδή που υπηρετούν σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Άρα από αυτή τη σκοπιά: Αγώνας, διαρκείας, εργατικό-λαϊκό κίνημα ανασυνταγμένο, κοινωνική συμμαχία και ενότητα μέσα σε αυτούς τους αγώνες, για να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.».
Αυτό, όπως ανέφερε, «θα είναι και το μήνυμα της ομιλίας της αποψινής συγκέντρωσης, όπως και ταυτόχρονα το κάλεσμα σε ένα κόσμο, που ακόμα μένει εγκλωβισμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τη συγκυβέρνηση, να φύγει από εκεί, να κάνει το βήμα τώρα.
Μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, να συμπαραταχθεί, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, έστω και αν έχει σε διάφορα ζητήματα επιμέρους διαφωνίες, διαφορετικές απόψεις».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε  πως είχαν μια χρήσιμη ενημέρωση για τα προβλήματα του νομού της Καβάλας, εδώ στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και την αντιπροσωπεία του περιφερειακού συμβουλίου.
«Οπωσδήποτε για τα πολιτικά ζητήματα, που απασχολούν τον ελληνικό λαό θα τα πούμε απόψε, στις 8 το βράδυ στο πάρκο Φαλήρου εδώ στην Καβάλα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης