Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης μέσα στο 2017 δεσμεύεται ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Για ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης μέσα στο 2017 δεσμεύεται ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ
Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει η «τρύπα» που θα δημιουργήσει στα έσοδα του προϋπολογισμού η κατακόρυφη μείωση των φορολογικών συντελεστών
Τη δέσμευσή του για ολοκλήρωση της πολλά υποσχόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης μέσα στο 2017 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Steven Mnuchin, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί «μέγιστη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση του Donald Trump.
Όπως δήλωσε σήμερα (9 Ιουνίου 2017) Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, η κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων βρίσκονται λίγες εβδομάδες από την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο, υπό την πίεση των επιχειρηματιών.
Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει η «τρύπα» που θα δημιουργήσει στα έσοδα του προϋπολογισμού η κατακόρυφη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Το αρχικά πλάνο της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον κ. Mnuchin στις 26 Απριλίου 2017, αφορούσε μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης