Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ανάγκη για ενίσχυση της αυτονομίας στην αμυντική πολιτική της ΕΕ

Κατρούγκαλος: Ανάγκη για ενίσχυση της αυτονομίας στην αμυντική πολιτική της ΕΕ
Οι Jean Claude Juncker και Federica Mogherini παρουσίασαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια τις πρόσφατες θέσεις της Επιτροπής για την Άμυνα
Την ανάγκη ενίσχυσης της αυτονομίας της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για να ενισχυθεί ο διεθνής ρόλος της ως παγκόσμιου παίκτη σταθερότητας και ειρήνης, όσο και για να ικανοποιηθεί η ανάγκη των Ευρωπαίων πολιτών για ασφάλεια και προστασία από το φόβο κάθε είδους απειλών, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι αλληλένδετες και ότι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί παρά να θέτει πάντα στο προσκήνιο την ανάγκη αυτή να γίνει πιο δημοκρατική και κοινωνική.
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς επαφές με ομολόγους του, ενώ αύριο (10 Ιουνίου 2017) θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Τσεχία.
Σήμερα, οι Jean Claude Juncker και Federica Mogherini, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατη εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας αντίστοιχα, παρουσίασαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Πράγας για την Άμυνα και την Ασφάλεια τις πρόσφατες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άμυνα.
Στη διάσκεψη, που γίνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αυτονομίας της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης