Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η κρίση στον Κόλπο πρέπει να επιλυθεί μέσα από τον διάλογο

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η κρίση στον Κόλπο πρέπει να επιλυθεί μέσα από τον διάλογο
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε σήμερα (9/6) με τον ιρανό ομόλογό του προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα του Κατάρ και της Συρίας
Την ανάγκη επίλυσης της κρίσης στον Κόλπο μέσω του διαλόγου εξέφρασε σήμερα (9/6) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον ιρανό ομόλογό του, Javad Zarif, η οποία είχε ως επίκεντρο συζήτησης το θέμα του Κατάρ.
Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ενώ εκτός του ζητήματος του Κατάρ, συζητήθηκε εκτενώς και το συριακό ζήτημα, με τον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών να βρίσκεται από χθες (8/9) στον αέρα.
«Συζητήσαμε για τη διαδικασία διευθέτησης του συριακού ζητήματος, καθώς και το πώς θα μπορούσαν οι κοινές μας προσπάθειες να επηρεάσουν τις εξελίξεις γύρω από το Κατάρ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Lavrov ενώπιο των δημοσιογράφων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μόσχα και Τεχεράνη μοιράζονται την κοινή πεποίθηση ότι η διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και των άλλων κρατών στην περιοχή πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου.
«Τόσο οι πρόεδροί μας όσο και οι εκπρόσωποί μας δήλωσαν ότι η εν λόγω κρίση πρέπει να διευθετηθεί μέσα από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε όλες οι διαφωνίες να εξαλειφθούν μέσω του διαλόγου», καταλήγει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Τα σχόλια του Lavrov έρχονται σε μία χρονική στιγμή όπου η κρίση στον Κόλπο βαθαίνει ακόμα περισσότερο, καθώς η Σαουδική Αραβία εξέδωσε μία λίστα «τρομοκρατίας» στην οποία περιλαμβάνονται 59 ατόμα και 12 οργανώσεις που σχετίζονται με την Ντόχα.
Μάλιστα, η κυβέρνηση του Κατάρ αντέδρασε στην εν λόγω κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτηρίζοντας τη σχετική λίστα ως «εντελώς αβάσιμη».
Σημειώνεται ότι αύριο (10/6) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Lavrov και να συζητήσουν εκτενώς το θέμα επίλυσης της κρίσης στον Κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης