Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Saudi Aramco δεν επιδιώκει να ενταχθεί στον βρετανικό χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 100

FT: Η Saudi Aramco δεν επιδιώκει να ενταχθεί στον βρετανικό χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 100
Η IPO της Aramco είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και ο διεθνής ανταγωνισμός για την υψηλού κύρους IPO ξεφεύγει πλέον από τα συμβούλια και γίνεται δημόσιος
Η Saudi Aramco δεν επιθυμεί και δεν επιδιώκει την ένταξης στον βρετανικό χρηματιστηριακό δείκτη FTSE 100, ξεκαθαρίζουν στελέχη της κολοσσιαίας πετρελαϊκής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.
Τα παραπάνω βάζουν τέλος στη φημολογία που είχε «οργιάσει» από την 4η Απριλίου 2017, οπότε και διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής Αγοράς του Λονδίνου (London Stock Exchange, LSE), κ. Xavier Rolet, είχε συνοδέψει την πρωθυπουργό Theresa May σε επαφές που θα έχει με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να βάλει τον LSE για τα καλά στο παιχνίδι για την αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco.
Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Aramco είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και ο διεθνής ανταγωνισμός για την υψηλού κύρους IPO ξεφεύγει πλέον από τα συμβούλια και γίνεται δημόσιος.
Ο αγώνας διεκδίκησης έχει ξεκινήσει μεταξύ των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών, με τους σχολιαστές να κάνουν αναφορά σε πόλεις μεταξύ των οποίων το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Τόκιο- ως πιθανές τοποθεσίες για την IPO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης