Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από την Παρασκευή 9/6 η εξόφληση της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ - Πάνω από 90 εκατ. το ποσό

tags :
Από την Παρασκευή 9/6 η εξόφληση της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ - Πάνω από 90 εκατ. το ποσό
Τα 48 εκατ. προέρχονται από την μή εξόφληση των οφειλομένων του Δημοσίου για την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας του από τα ΕΛΤΑ το 2013 και το 2014 
Για "διόγκωση" του όλου θέματος που δημιουργήθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κάνουν λόγο παράγοντες των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθυστέρηση καταβολής στη ΔΕΗ των ποσών που έχουν εισπραχθεί από τα ΕΛΤΑ από τους λογαριασμούς των καταναλωτών είναι ολιγοήμερη.
Υπολογίζεται ότι έχουν αποδοθεί όλα τα εισπραχθέντα ποσά μέχρι και τα μέσα Μαΐου.
Θα μπορούσε η ΔΕΗ, επεσήμαναν, να ενημερωθεί από το αρχείο των ΕΛΤΑ για τις πληρωμές των καταναλωτών και να μην υπάρχει κανένα ζήτημα με τις υπερημερίες.
Τα ΕΛΤΑ ετησίως εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ από τους καταναλωτές της ποσό περίπου 600 εκατ. ευρώ και δεν υπήρχε έως τώρα κανένα πρόβλημα.
Τα ίδια στελέχη των ΕΛΤΑ δήλωναν ότι το θέμα που προέκυψε είναι προσωρινό και μέρος του οφειλόμενου ποσού θα εξοφληθεί έως αύριο 9 Ιουνίου 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς τα ωφειλόμενα του Δημοσίου προς τον Οργανισμό ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, τα 48 εκατ. προέρχονται από την μή εξόφληση των οφειλομένων του Δημοσίου για την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας του από τα ΕΛΤΑ το 2013 και το 2014, σε αντίθεση με τα δυο επόμενα χρόνια που έχουν εξοφληθεί κανονικά.
Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από την μη καταβολή προς τα ΕΛΤΑ της λεγόμενης "Αποζημίωσης της Καθολικής Υπηρεσίας δηλαδή τη μη πληρωμή εκ μέρους του κράτους των υπηρεσιών του Οργανισμού που είναι υποχρεωμένος να διακινεί την αλληλογραφία προς κάθε γωνιά της χώρας, τις απομακρυσμένες περιοχές και τα άγονα νησιά.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755