Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά

Moscovici: Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι υπάρχει δυνατότητα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να υπάρξει συμφωνία
Μήνυμα προς τη Γερμανία φαίνεται ότι στέλνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα αλλά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «η Ελλάδα φτάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχθεί μια κοινωνία».
Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου έχει τη δυνατότητα να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι -και κυρίως το Βερολίνο- να «βάλουν την υπογραφή τους» στην ελάφρυνση του ελληνικού δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.
Η τελευταία «προσφορά» που υπάρχει στο τραπέζι είναι ο «συμβιβασμός» που προσέφερε το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον οποίο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να εκταμιεύσει χρήματα μέχρι να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η πρόταση αυτή όμως δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου που επιμένει στο μότο «εμείς κάναμε τη δουλειά μας, περάσαμε τα μέτρα, τώρα είναι η σειρά των Ευρωπαίων να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».
Επισημαίνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που τονίστηκε σχετικά με την πρόταση του Ταμείου είναι ότι μεταθέτει τις αποφάσεις και δεν συμβάλει θετικά στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης