Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ανησυχίες για το dilution λόγω αύξησης κεφαλαίου και κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ανησυχίες για το dilution λόγω αύξησης κεφαλαίου και κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων
Κεφαλαιοποιούνται υποχρεώσεις 3,1 εκατ. ευρώ και πραγματοποιείται αύξηση με μετρητά έως 13 εκατ. ευρώ
Μαζική φυγή επενδυτών από τη μετοχή της Ιντρακόμ Κατασκευές καταγράφθηκε το διήμερο που πέρασε, με τη χρηματιστηριακή τιμή του τίτλου να βυθίζεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας.
Χθες, Τετάρτη 7 Ιουνίου, υποχώρησε 5,34% με όγκο 212 χιλ. τεμάχια, ενώ την Τρίτη 6 Ιουνίου υποχώρησε 29,69% με όγκο 287 χιλ. τεμάχια.  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γενική συνέλευση που θα γίνει τις 26 Ιουνίου θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ άλλων την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και έκδοση νέων μετοχών υπέρ της Ιντρακόμ, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά ύψους έως 13 εκατ. ευρώ και reverse split.
Βασική πηγή ανησυχίας των επενδυτών είναι φυσικά η κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων υπέρ του βασικού μετόχου.
H Intrakom Κατασκευές πρόκειται να κεφαλαιοποιήσει υποχρεώσεις 3,1 εκατ. ευρώ προς την μητρική Intracom με τιμή διάθεσης την ονομαστική αξία της μετοχής ήτοι 1,36 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της Ιντρακόμ Κατασκευές η Ιντρακόμ Συμμετοχών ελέγχει το 61,76% του συνόλου των μετοχών (23,15 εκατ. μετοχές) ήτοι 14,3 εκατ. μετοχές.
Από την διάθεση αυτή θα προκύψει ένας αριθμός μετοχών που δεν θα μεταβάλει σημαντικά τη διασπορά.
Από την αλλη, μετά και την αύξηση κεφαλαίου, αν ο βασικός μέτοχος καλύψει το δικό του μέρος και πάρει και αδιάθετα (δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει) θα συρρικνωθεί το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς.
Κάποιοι στην αγορά σημειώνουν πως υπάρχουν ανησυχίες ακόμη και για έξοδο της μετοχής μέσω συγχώνευσης, καθώς όπως λένε οι επενδυτές έχουν δει πολλά το τελευταίο διάστημα.
Η εταιρεία με την ανακοίνωση της ανάληψης του έργου της Fraport για τα κατασκευαστικά έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ύψους 357 εκατ. ευρώ κατέγραψε ράλι, αλλά μετά την πρόσφατη βουτιά η υπεραπόδοση εξανεμίστηκε.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2016 η καθαρή θέση ήταν στα 51 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 238 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές περίπου 100 εκατ. ευρώ.
Υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 14 εκατ. ευρώ, και συνολικές απαιτήσεις από πελάτες 91 εκατ. ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 8 Ιουνίου 2017, 07:52)

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης