Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Η ΕΚΤ θα παραμείνει σε τροχιά εξομάλυνσης της νομισματικής της πολιτικής

tags :
Nomura: Η ΕΚΤ θα παραμείνει σε τροχιά εξομάλυνσης της νομισματικής της πολιτικής
Παρά την υποβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παραμείνει σε τροχιά εξομάλυνσης της νομισματικής της πολιτικής, ακόμη και εάν οι χαμηλότερες προβλέψεις για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης - εάν επιβεβαιωθούν - υποδηλώσουν έναν υψηλότερο κίνδυνο απουσίας αλλαγών στην προοπτική καθοδήγησης για την ώρα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Nomura.
«Αν και η υποβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό γύρω στο 1,5% για το 2019 εξακολουθεί να ακούγεται λίγο “dovish”, είναι απίθανο να αλλάξει ουσιαστικά η πρόβλεψη για τον δομικό πληθωρισμό», αναφέρουν οι αναλυτές της Nomura.
«Επιπλέον, η ΕΚΤ ενδέχεται να αυξήσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη με μια πιο ισορροπημένη εκτίμηση των προοπτικών ανάπτυξης, η οποία πιστεύουμε ότι δικαιολογεί τη θετική άποψη για τις προοπτικές του δομικού πληθωρισμό, ακόμη και μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για τον συνολικό πληθωρισμό λόγω των επιπτώσεων στις τιμές ενέργειας», συνεχίζουν οι αναλυτές.
«Επαναλαμβάνουμε την πρόβλεψή μας για μια ανακοίνωση περί “tapering” του QE στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, προς εφαρμογή στην αρχή του επόμενου έτους.
Και αυτό με τη σειρά του θα ανοίξει τον δρόμο για μια μέτρια αύξηση του καταθετικού επιτοκίου κατά 10 μονάδες βάσης στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους», προσθέτουν.
Σημερινό (7/6/2017) δημοσίευμα του «Bloomberg» ανέφερε, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι η EKT ετοιμάζεται να μειώσει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης κατά την αυριανή συνεδρίαση, λόγω της αποδυνάμωσης των ενεργειακών τιμών.
Ειδικότερα, η ΕΚΤ θα αναθεωρήσει στο 1,5% για τα έτη 2017, 2018 και 2018, ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις έκαναν λόγο για πληθωρισμό 1,7%, 1,6% και 1,7%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης