Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή πηγή για Brexit: Δεν αποκλείεται η σύγκρουση μετά την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων

Ευρωπαϊκή πηγή για Brexit: Δεν αποκλείεται η σύγκρουση μετά την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων
H πιθανότητα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Brexit είναι αυτό που προκαλεί την ιδιαίτερη ανησυχία των Βρυξελλών
Για την τροπή που έχει πάρει η εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, φοβούμενη για ένα σενάριο απουσίας απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα έχει αρνητικές συνέπειες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, όποιος και αν είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών.
Μάλιστα, ευρωπαϊκή πηγή δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι μια σύγκρουση μετά την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείεται, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχθηκε ότι ένα σενάριο «χωρίς συμφωνία» είναι πιθανό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που ελπίζει σε έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 19 Ιουνίου, μόλις ένα δεκαήμερο μετά τις βουλευτικές εκλογές, επισήμως δεν έχει θέση για μία εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται σε ένα κράτος μέλος της.
Όμως, σύμφωνα με πολλές πηγές, οι Βρυξέλλες ελπίζουν ότι από την αυριανή ψηφοφορία θα προκύψει ένας ισχυρός ηγέτης, που θα διαθέτει μία ισχυρή εντολή για τα δύο χρόνια των εντατικών διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν.
Σημειώνεται ότι περισσότερο από τις ίδιες τις εκλογές, η πιθανότητα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Brexit είναι αυτό που προκαλεί την ιδιαίτερη ανησυχία των Βρυξελλών, όπου πολλοί εξακολουθούν να στοιχηματίζουν υπέρ της νίκης της πρωθυπουργού, Theresa May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης