Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα προ εκλογής Trump επέστρεψε το μεξικανικό πέσο - Ενισχύθηκε στα 18,29 ανά δολάριο

Σε επίπεδα προ εκλογής Trump επέστρεψε το μεξικανικό πέσο - Ενισχύθηκε στα 18,29 ανά δολάριο
Ανακούφιση από εκκλήσεις για μια «λογική» επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA
Ράλι καταγράφει το νόμισμα του Μεξικού, έχοντας επιστρέψει σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί μετά την προεδρική εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ, στον απόηχο μιας διχαστικής προεκλογικής εκστρατείας όπου η αντι-μεξικανική ρητορική ανήλθε στο προσκήνιο.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Bloomberg», το πέσο «οδηγεί» φέτος τα κέρδη μεταξύ των πιο διαπραγματεύσιμων και αναδυόμενων αγορών παγκοσμίως.
Αρχικά, ήρθε ανακούφιση όταν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου μίλησαν για μια «λογική» επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA, προς όφελος και των δύο χωρών.
Μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα του Μεξικού με στόχο την ενίσχυση του νομίσματος ήρθε να ενισχύσει το ράλι.
Στη συνέχεια, η νίκη του κυβερνώντος κόμματος PRI στις τοπικές εκλογές το περασμένο σαββατοκύριακο οδήγησε το πέσο κατά 2,3% υψηλότερα έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, ανερχόμενο στα 18,29 ανά δολάριο, ένα επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2016.
Η επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018, αλλά οι αγορές ήδη στηρίζουν το μεξικανικό πέσο, σαν να μην είχε εκλεγεί ποτέ ο Trump.
Για τον αναλυτή της Credit Suisse Alvise Marino, ο οποίος «βλέπει» το νόμισμα να εξασθενεί στα 20,38 ανά δολάριο μέχρι το τέλος του έτους, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη NAFTA θα μπορούσαν να αναζωπυρωθούν και να αποδυναμώσουν το ράλι.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης