Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η πρόταση του ΔΝΤ για το χρέος δεν συμβάλει στην επίτευξη έντιμης λύσης

Reuters: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η πρόταση του ΔΝΤ για το χρέος δεν συμβάλει στην επίτευξη έντιμης λύσης
Σήμερα (6/6/2017) συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ 
Στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται το Reuters, επισημαίνοντας ότι το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δεν συμβάλλει στην επίτευξη μιας «έντιμης λύσης».
Όπως μεταδίδει το Reuters, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι η πρόταση της καθυστερεί τις αποφάσεις και «δεν συμβάλει θετικά στην εξεύρεση μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για το χρέος πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους από τους όρους της ΕΚΤ και να διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων.
Επίσης, το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της και στο πλαίσιο αυτό το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πιστωτές της.
Επισημαίνεται ότι το ΔΝΤ πιστεύει πως η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους, κάτι που απορρίπτει η Γερμανία.
Η Lagarde πρότεινε μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα, όπως θέλει το Βερολίνο, αλλά δεν δώσει χρήματα μέχρι να διευκρινιστούν τα μέτρα για το χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης