Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα εάν πέσει η συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες

Μουζάλας: Δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα  εάν πέσει η συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες
«Θα μείνουν 25.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα αν διατηρηθεί η συμφωνία»
Είκοσι με είκοσι πέντε χιλιάδες πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση να διατηρηθεί η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. «Αν η συμφωνία αυτή πέσει, τα πράγματα θα είναι δύσκολα», τόνισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.
Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι μετά το κλείσιμο της Ειδομένης, 25.000 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκτός Ελλάδας. Παραδέχθηκε ότι στα νησιά όντως υπάρχει πρόβλημα λόγω των εισροών μεταναστών και προσφύγων και θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο για τα μικρά προαναχωρησιακά κέντρα σε όλα τα νησιά.
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, «η πλάστιγγα έχει γυρίσει», και το 70 με 80% των ανθρώπων που φθίνουν στη χώρα είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Υποστήριξε επίσης ότι η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί ικανοποιητικά.
«Απολογητικός και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις ο κ. Μουζάλας»
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter απάντησε στη συνέντευξη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών έγραψε χαρακτηριστικά: «Απολογητικός και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις ο κ. Μουζάλας στον ΣΚΑΪ. Για πολλοστή φορά επιχειρεί με δάκρυα να ξεπλύνει τη δική του ανικανότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης