Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική συνομιλία Putin με Erdogan – Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις και ο Turkish Stream

Τηλεφωνική συνομιλία Putin με Erdogan – Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις και ο Turkish Stream
Βέβαια, από τη συζήτηση δεν έλειψε και η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ κι των υπόλοιπων αραβικών κρατών, με αφορμή τις κατηγορίες για στήριξη της τρομοκρατίας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan είχε νωρίτερα σήμερα (5 Ιουνίου 2017) ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, με το επίκεντρο των συνομιλιών να είναι η αποκατάσταση των διμερών σχέσεων σε οικονομικά κυρίως θέματα.
Περαιτέρω αναφορές έγιναν στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο του Ρώσου ηγέτη.
«Οι δύο πρόεδροι επισήμαναν ιδιαίτερα την επιτυχημένη δουλειά που γίνεται για την πλήρη αποκατάσταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας όπως επίσης και με την υλοποίηση του σχεδίου για τον αγωγό φυσικού αερίου Turskish Stream», αναφέρει το Κρεμλίνο, σημειώνοντας πως συμφωνήθηκε επίσης να ενταθούν οι προσπάθειες Άγκυρας και Μόσχας για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην ταλανιζόμενη από την κρίση χώρα.
Βέβαια, από τη συζήτηση δεν έλειψε και η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ κι των υπόλοιπων αραβικών κρατών, με αφορμή τις κατηγορίες για στήριξη της τρομοκρατίας.
«Οι δύο Πρόεδροι απηύθυναν έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να δεσμευτούν στη διεξαγωγή διαλόγου με στόχο την εύρεση συμβιβαστικών λύσεων για την προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης