Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ρώσος ΥΠΕΞ): Με διάλογο να ξεπεραστεί η κρίση με το Κατάρ

Lavrov (ρώσος ΥΠΕΞ): Με διάλογο να ξεπεραστεί η κρίση με το Κατάρ
Συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, για την επιδείνωση των σχέσεων με άλλα αραβικά κράτη
Έκκληση για διάλογο για την επίλυση της κρίσης με το Κατάρ απηύθυνε σήμερα (05/06/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη με τον ομόλογό του από το Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την επιδείνωση των σχέσεων του Κατάρ και άλλων αραβικών κρατών.
«Η συνομιλία (μεταξύ των δύο υπουργών) επικεντρώθηκε στη δριμεία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ και άλλων αραβικών χωρών», τονίζεται σε μια ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
«Εκφράστηκε (επιπλέον) σοβαρή ανησυχία σχετικά με την εμφάνιση μιας νέας εστίας έντασης στον αραβικό κόσμο.
Ο Sergei Lavrov απηύθυνε έκκληση να ξεπεραστούν οι διαφορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εντός των ορίων ενός αμοιβαία σεβαστού διαλόγου ενώπιον των πρωτόγονων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ιδίως, την απειλή της τρομοκρατίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας την Ντόχα ότι υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και οδηγεί σε αποσταθεροποίηση την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης, της Υεμένης και των Μαλβίδων ανακοίνωσαν κατόπιν τη διακοπή των σχέσεών τους με το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης