Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο 2017 - Στις 56,8 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάιο 2017 - Στις 56,8 μονάδες ο PMI
Καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση της δυναμικής της Ευρωζώνης διαδραμάτισε η αξιοσημείωτη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία
Σε υψηλά έξι ετών παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη και τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, συνεχίζοντας να καταγράφει μία σξιοσημείωτη ανάκαμψη στη μετά κρίσης εποχή.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, στις 56,8 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την αξιοσημείωτη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία, όπου ο σχετικός δείκτης σκαρφάλωσε στις 57,4 μονάδες.
Παράλληλα, σε νέα υψηλά έξι ετών βρέθηκε και ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στις 56,9 μονάδες, ενώ ο σύνθετος PMI στην Ιταλία απομακρύνθηκε από τα υψηλά δέκα ετών, φτάνοντας στις 55,2 μονάδες.
Σύμφωνα με την Markit, τα εν λόγω στοιχεία αποδεικνύουν μία σημαντική ανάκαμψη στην οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που θα ενισχύσει και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία του ευρπωαϊκού νομισματικού μπλοκ αναπτύχθηκε κατά 0,5%, με την ανεργία να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009, και συγκεκριμένα στο 9,3%.
Σε ότι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Markit εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα επιταχυνθεί στο 0,7%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης