Πολιτική

Δένδιας: Κίνδυνος για μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα - Λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση

Δένδιας: Κίνδυνος για μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα -  Λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση
«Η χώρα δεν αντέχει και άλλα φαινόμενα υπαρξιακής αγωνίας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει λύση πριν τις γερμανικές εκλογές απαντά ότι «ήταν λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση» και εκφράζει φόβο μήπως «από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει, πάση θυσία, μία δήθεν "επιτυχία" βρεθεί η χώρα με μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα».
Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτιμά ότι «τα όσα πράττει η κυβέρνηση, τις τελευταίες μέρες και η παράταση της αβεβαιότητας, δεν βοηθούν το στόχο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας δηλώνει ότι «οι εκλογές είναι η μόνη λύση» και ζητά «εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, να υποβάλλει ο κ. Τσίπρας την παραίτησή του».
Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχουν φαινόμενα λαϊκισμού και στη σημερινή ΝΔ απαντά: «Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα ήταν αδύνατο, σε ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως η ΝΔ, να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης