Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία θα υπάρξει στις 15 ή 22 Ιουνίου

Βούτσης (ΠτΒ): Έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία θα υπάρξει στις 15 ή 22 Ιουνίου
"Δεν είμαστε θεατές στη διαπραγμάτευση", είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης
Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Ο κ. Βούτσης, σύμφωνα με το skai.gr, ανέφερε πως «είναι θετικός ο οδικός χάρτης για τη χώρα, ανοίγεται πεδίο διαμόρφωσης συμμαχιών με ατζέντα πολύ πιο θετική... Καταθέτω κι εγώ την αισιοδοξία μου με τον πρωθυπουργό».
Όπως είπε, στόχος είναι να βγούμε στις αγορές με σχετική απόφαση της 15ης Ιουνίου ή της Συνόδου Κορυφής στις 22 Ιουνίου.
«Θα υπάρξει τότε έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» διαβεβαίωσε.
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα σεναριολογήσω για την διαπραγμάτευση, αλλά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα πρέπει οπωσδήποτε τώρα να λυθούν» περιγράφοντας ως στρατηγικά ζήτημα το θέμα του χρέους και την ένταξη στο QE.
Τόνισε ότι «δεν είμαστε θεατές στη διαπραγμάτευση" αλλά και πως  «με την Ελλάδα οι δανειστές είναι πανευτυχείς», ενώ  χαρακτήρισε «εύλογες» τις κόντρες που εκδηλώνονται.
Αναφερόμενος στον γερμανό ΥΠΟΙΚ, W. Schaeuble, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι έχει εμμονές στρατηγικής, προσθέτοντας πως «κάποιοι προτιμούν να δώσουν στοιχεία ανεντιμότητας και αποσταθεροποίησης σε μια μικρή χώρα για να δώσουν τα μηνύματά τους στον Μακρόν, τον Ντράγκι και το ΔΝΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης