Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπόσχονται να μην αυξήσουν τη φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα οι Συντηρητικοί στη Βρετανία

Reuters: Υπόσχονται να μην αυξήσουν τη φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα οι Συντηρητικοί στη Βρετανία
Στις 5 μονάδες από τις 15, που ήταν πριν δύο εβδομάδες έχει μειωθεί η διαφορά του κόμματος της May από τους Εργατικούς
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Michael Fallon ανέφερε σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph ότι οι Συντηρητικοί δεν θα αυξήσουν τον φόρο εισοδήματος για τα μεγάλα εισοδήματα, θέλοντας να τονίσει τη διαφορά τους σε αυτό το θέμα με τους Εργατικούς, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Έχετε δει τα δείγματα γραφής μας, δεν τιμωρούμε τους ανθρώπους που κερδίζουν πολλά, αντίθετα θέλουμε να διατηρήσουν τα περισσότερα από τα κέρδη τους" δήλωσε ο Fallon στην εφημερίδα.
"Ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουροι ότι οι φόροι τους δεν θα αυξηθούν είναι να ψηφίσουν τους Συντηρητικούς, ενώ το αντίθετο θα συμβεί αν ψηφίσουν τους Εργατικούς την Πέμπτη 8/6" συμπλήρωσε ο Βρετανός υπουργός.
Η May είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερων φόρων εισοδήματος, υποσχόμενη απλά να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ.
Αυτό προκάλεσε ένα ξέσπασμα σε μερίδα των Συντηρητικών, καθώς στην προεκλογική εκστρατεία του 2015 ο Davic Cameron είχε υποσχεθεί είχε υποσχεθεί να μην αυξήσει τον φόρο εισοδήματος, τις εισφορές και τον ΦΠΑ.
Νωρίτερα μέσα στο 2017, η May είχε υποχρεωθεί να κάνει μία στροφή 180 μοιρών όταν εγκατέλειψε ένα σχέδιο για την αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματικών, όταν βουλευτές των Συντηρητικών διαμαρτυρήθηκαν για καταπάτηση της δέσμευσής του 2015 που είχε κάνει το κόμμα τους.
Ο υπουργός Οικονομικών Philip Hammond υποστήριξε από την πλευρά του ότι η συγκεκριμένη δέσμευση κάνει πιο δύσκολο για εκείνον να μειώσει το έλλειμα προϋπολογισμού της Βρετανίας.
Οι Εργατικοί ανέφεραν ότι όσα είπε ο Fallon δείχνουν την πρόθεση των Συντηρητικών να προστατέψουν το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των μικρομεσαίων.
"Οι μάσκες τελικά έπεσαν" δήλωσε ο John McDonell που θα γίνει υπουργός Οικονομικών αν οι Εργατικοί κερδίσουν τις εκλογές.
"Οι μόνες εγγυήσεις που δίνουν οι Συντηρητικοί είναι προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά εισοδήματα".
Οι Εργατικοί έχουν πει ότι θα αυξήσουν τον φόρο εισοδήματος για όσους κερδίζουν πάνω από 80 χιλ. στερλίνες (103 χιλ. δολ.) ετησίως, υποσχόμενοι ότι για το υπόλοιπο 95% των φορολογούμενων δεν θα υπάρξει καμία αύξηση.
Μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 2/6 έδειξε ότι οι Συντηρητικοί της May βρίσκονται μόλις πέντε μονάδες μπροστά από τους Εργατικούς έναντι 15 που ήταν το προβάδισμά τους πριν από δύο εβδομάδες.
Και σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις η διαφορά των 20 μονάδων, που είχε πριν από καιρό η May,  έχει μειωθεί σημαντικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πάρει την πλειοψηφία που θέλει.
Η May επιθυμούσε μία διευρυμένη πλειοψηφία για να είναι πιο ισχυρή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης