Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας δε θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι την ολοκλήρωση του Brexit

Moody's: Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας δε θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι την ολοκλήρωση του Brexit
Η Moody's σημειώνει πως η δημοσιονομική πολιτική θα στηρίξει την ευνοϊκή νομισματική πολιτική της BoE
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) δε θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Να σημειωθεί ότι οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου θα αρχίσουν στις 19 Ιουνίου 2017, έντεκα ημέρες μετά τις πρόωρες εκλογές στο νησί και αναμένεται να ολοκληρωθούν, με βάση τις συνθήκες της Ε.Ε., τον Μάρτιο του 2017.
Η Moody's σημειώνει πως η δημοσιονομική πολιτική θα στηρίξει την ευνοϊκή νομισματική πολιτική της BoE, τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το σχέδιο για μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, έως το 2020, και έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια μείωσης του συντελεστή φορολογίας εταιρειών, από το σημερινό ποσοστό του 20%, σε 17% μέχρι τον Απρίλιο του 2020.
Επίσης, η κυβέρνηση υπό την Theresa May έχει δεσμευθεί για αύξηση των κρατικών δαπανών.
Οι προσεχείς διαπραγματεύσεις εξόδου και το άγχος για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα διατηρήσουν τις οικονομικές προοπτικές σε αρνητικό επίπεδο, με τους κινδύνους να μειώνονται ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.
Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ αναμένεται ανήλθε στο 1,8% το 2016, θα επιβραδυνθεί στο 1,5% το 2017 και 1% το 2018, αναφέρει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης