Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Η σύγκρουση ΔΝΤ - Schaeuble δεν βοηθά αλλά επιδιώκουμε και ελπίζουμε

Φλαμπουράρης: Η σύγκρουση ΔΝΤ - Schaeuble δεν βοηθά αλλά επιδιώκουμε και ελπίζουμε
«Κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας
«Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε δήλωσή του.
Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Schaeuble προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο».
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η σύγκρουση δεν βοηθά την πατρίδα μας, παρ’ όλα αυτά εμείς επιδιώκουμε και ελπίζουμε» αναφέρει ο κ. Φλαμπουράρης.
Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (που δείχνουν ανάπτυξη αντί για ύφεση στο α' τρίμηνο του 2017), ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για διάψευση όσων καταστροφολογούσαν και κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε αργό θάνατο.

H κυβέρνηση δεν ξεπουλά τη δημόσια περιουσία

Ο ίδιος αναφέρεται στη «μεγάλη μάχη» που κάνει παράλληλα η κυβέρνηση για υλοποίηση των επενδύσεων που εκκρεμούν, ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Εκτός από την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των επενδύσεων που έχουν ξεκινήσει και τη σταδιακή δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό και να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκκίνηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πάνω από 2 δισ.
Την ίδια στιγμή δεκάδες μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη» επισημαίνει.
Ωστόσο τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία, αλλά την αξιοποιεί.
«Διότι τι άλλο σημαίνει η δημοπρασία για το Καστέλι Ηρακλείου, σε έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, που το 47% έχει το ελληνικό Δημόσιο και το 53% οι επενδυτές;
Ή η δημοπρασία για το Θριάσιο Πεδίο;» τονίζει ο κ. Φλαμπουράρης.

Νέο άνοιγμα προς στην αντιπολίτευση

Πάντως, ο κ. Φλαμπουράρης ολοκληρώνοντας τη δήλωση του κάνει νέο άνοιγμα προς την αντιπολίτευση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η ζωή όμως συνεχίζεται και κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης