Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: H Fed προχωρά μπροστά, παρά την πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Powell: H Fed προχωρά μπροστά, παρά την πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
H σταδιακή αύξηση του πληθωρισμού «δείχνει ότι έχει διακοπεί» εν μέρει λόγω προσωρινών παραγόντων, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Η αμερικανική οικονομία είναι «εύρωστη» και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσει να προσανατολίζεται προς μια πιο φυσιολογική βάση μετά από σχεδόν μια δεκαετία μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, δήλωσε σήμερα (01/06/2017) το μέλος του δ.σ. της Fed Jerome Powell, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια αυτόν τον μήνα.
«Ενώ η πρόσφατη επίδοση της αγοράς εργασίας ίσως δικαιολογεί έναν ταχύτερο ρυθμό σύσφιγξης, ο πληθωρισμός βρισκόταν κάτω από τον στόχο επί πέντε χρόνια και αυξήθηκε μόνο αργά προς το 2%, πράγμα που έρχεται να στηρίξει τη συνεχιζόμενη υπομονή, ειδικά αν αυτή η πρόοδος επιβραδύνεται ή διακόπτεται», δήλωσε ο Powell, ένας από τους τέσσερις κυβερνήτες στο Fed Board.
«Εάν η οικονομία αποδίδει περίπου όπως αναμενόταν, θα θεωρούσα κατάλληλη τη συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων», πρόσθεσε ο Powell, χωρίς να αναφερθεί στη συνάντηση στις 13-14 Ιουνίου, όταν η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια για τρίτη φορά σε έξι μήνες.
Ο Powell δήλωσε ότι η σταδιακή αύξηση του πληθωρισμού «δείχνει ότι έχει διακοπεί» εν μέρει λόγω προσωρινών παραγόντων «και υπάρχουν σοβαροί λόγοι να αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα επαναλάβει τη σταδιακή άνοδό του».
Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή συνέντευξή του στο «CNBC», ο Powell δήλωσε πως αναμένει συνολικά τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης