Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρωζώνη αυξάνει τη χρηματοδότηση κατά 4,5 δισ. ευρώ για το 2017, ελέω Ελλάδας και Ισπανίας

Η Ευρωζώνη αυξάνει τη χρηματοδότηση κατά 4,5 δισ. ευρώ για το 2017, ελέω Ελλάδας και Ισπανίας
Ο ESM κατάφερε μείωση ύψους στις δανειοδοτικές του ανάγκες για το β' 6μηνο, η οποία αντισταθμίστηκε από τις επιπλέον ανάγκες ύψους 9 δισ. για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Το ταμείο διάσωσης (bailout) της Ευρωζώνης αύξησε τα διαθέσιμα κεφάλαια χρηματοδότησης για το 2017 κατά 4,5 δισ. ευρώ, λόγω των σχεδίων διάσωσης που ενδέχεται να λάβουν χώρα στην Ισπανία αλλά και της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μέσω βραχυπρόθεσμων μέτρων.
Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility, EFSF) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism, ESM) θα διαθέσουν συνολικά 61,5 δισ. ευρώ το τρέχον έτος, παρά την αναμενόμενη πρόωρη αποπληρωμή χρεών ύψους 1 δισ. (εκ των 40 δισ. του πακέτου διάσωσης) από την Ισπανία.
Παράλληλα, ο ESM κατάφερε μείωση ύψους 3,5 δισ. στις δανειοδοτικές του ανάγκες για το β' 6μηνο 2017, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τις επιπλέον ανάγκες ύψους 9 δισ. του EFSF για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Βέβαια, ορισμένα εκ των παραπάνω κεφαλαίων έχουν ήδη βρεθεί από τις αγορές ομολόγων.
«Είμαι αισιόδοξος πως οι τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση», αναφέρει ο επικεφαλής χρηματοδότησης του ESM, Siegfried Ruhl.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης