Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανάτσιου: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας – Στις 30/6 το επίδομα θέρμανσης

Παπανάτσιου: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας – Στις 30/6 το επίδομα θέρμανσης
Έως τα τέλη του 2017 η εναρμόνιση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές στα ακίνητα είπε η υφυπ. Οικονομικών
Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ανακοινώνοντας παράλληλα πως το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί στις 30/6.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Παπανάτσιου υποστήριξε πως είναι υπό επεξεργασία πρόταση προκειμένου να γίνουν αναλογικότερα τα τέλη κυκλοφορίας.
Όπως είπε, για τον υπολογισμό τους θα λαμβάνονται υπόψη τα κυβικά και η παλαιότητα των οχημάτων ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς καθώς και κριτήρια, όπως η ρύπανση.
Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης τόνισε ότι αυτό θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 30/6 ενώ τόνισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αναφέροντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «οι πολίτες θα χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε πέντε δόσεις».
Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι στα αντίμετρα προβλέπεται μείωση κατά 240 εκατ. ευρώ με στόχο να ωφεληθούν οι χαμηλές ιδιοκτησίες.
Η κα.Παπανάτσιου ανέφερε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των επιβαρύνσεων από τα χαμηλά προς τα υψηλά, ότι στόχος είναι έως τα τέλη του έτους να έχουν εναρμονιστεί οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες ενώ υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει συμπληρωματικός φόρος για τα αγροτεμάχια για τα επόμενα δύο χρόνια.
Αναφορικά με τους αγρότες, είπε ότι αυτοί θα ωφεληθούν άμεσα από τον Ιούλιο με τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα αγροτικά εφόδια ενώ σχετικά με τους πλειστηριασμούς, υπογράμμισε ότι η εφορία δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις, η κα.Παπανάτσιου τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει το ζήτημα του χρέους με μόνιμη και καθαρή λύση, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη οι επενδυτές και να επέλθει ανάπτυξη.
«Το ζήτημα του χρέους είναι ζήτημα της χώρας και όχι μόνο θέμα της κυβέρνησης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να λυθεί» επεσήμανε η υφ.Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης