Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Γαλλία προσπαθούν να μπλοκάρουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πόλη το 2018

Γερμανία και Γαλλία προσπαθούν να μπλοκάρουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πόλη το 2018
Η πληροφορία έπεσε σαν «βόμβα» μετά και τις δηλώσεις του Τούρου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, για το θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ
Γερμανία, Γαλλία και λοιπές χώρες σκέφτονται να μπλοκάρουν τη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη το 2018, ως απορρέει της έντασης που υπάρχει τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο με την Άγκυρα.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η πληροφορία έπεσε σαν «βόμβα» μετά και τις δηλώσεις του Τούρου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, για το θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ.
Με τίτλο «Η Σύνοδος στην ΝΑΤΟ στην Πόλη μπλοκάρεται» η ηλεκτρονική έκδοση της Hürriyet αναφερόμενη στο αρχικό δημοσίευμα της Die Welt, δανείζεται επίσης και το σχόλιο του Spiegel ότι η πρόταση της Γερμανίας για αναβολή της συνόδου αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην παρούσα κρίση μεταξύ των δύο χωρών.
Με τίτλο «Απόρριψη της πρόσκλησης Erdogan από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ» η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sözcü που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών μεταδίδει με λεπτομέρεια την είδηση, το ίδιο κάνουν και άλλα τουρκικά μέσα.
Πάντως, ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, που για πρώτη φορά χθες και ως πρόεδρος του κόμματός του μίλησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί ως το τέρμα για το θέμα των υπόπτων Γκιουλενιστών που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.
Απείλησε ευθέως τις χώρες αυτές και όπως είπε:
«Αν δεν βοηθήσετε στην έκδοση των ατόμων αυτών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια ημέρα και η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τους δικούς σας που έχουμε εδώ να επιστρέψουν σε σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης