Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Σε δύσκολη θέση ο Schaeuble - ΔΝΤ και ΕΚΤ με το μέρος της Αθήνας στο ζήτημα του χρέους

Die Welt: Σε δύσκολη θέση ο Schaeuble - ΔΝΤ και ΕΚΤ με το μέρος της Αθήνας στο ζήτημα του χρέους
Εάν και πώς θα βγει από το αδιέξοδο θα αποδειχτεί στις 15 Ιουνίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο, αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, όπως αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα «Die Welt» στην ιστοσελίδα της.
«Στον αγώνα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η Αθήνα έχει τώρα στο πλευρό της τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη δύσκολη θέση να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις πριν τις εθνικές και ομοσπονδιακές εκλογές», γράφει η εφημερίδας «Die Welt».
«Ο ίδιος ο Schaeuble δεν ήταν στο συνέδριο της Φρανκφούρτης (σ.σ. το οποίο συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο), εν τούτοις ήταν ωσεί παρών στις συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση τη ελληνικής οικονομίας, διότι διάφοροι ομιλητές απευθύνθηκαν, χωρίς να τον κατονομάζουν, στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών περισσότερο ή λιγότερο άμεσα.
Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
«Το ότι ο κ. Τσακαλώτος τάσσεται υπέρ των ελαφρύνσεων είναι κατανοητό.
Μη αναμενόμενη ήταν η υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σχολιάζει η «Die Welt», παραθέτοντας τη σχετική δήλωση του Βenoit Coeure, μέλοuς του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ:
«Λυπούμαστε που στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών δεν έγινε καμία δήλωση για τις ελαφρύνσεις του χρέους»,
Όπως συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, ο Coeure «έκρουσε μάλιστα ρητά τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που η απόφαση αναβληθεί ακόμα ένα έτος, κάτι με το οποίο ο Schaeuble θα συμβιβαζόταν, διότι θα είχαν περάσει οι εκλογές.
Κάτι τέτοιο όμως θα κόστιζε πιθανόν περισσότερο», ανέφερε.
«Γι’ αυτό είναι μεν δύσκολο να το αποδεχτεί τώρα, αλλά η στιγμή είναι ώριμη», πρόσθεσε ο Coeure.
Επίσης, η «Die Welt» σημειώνει ότι «η Ελλάδα πέτυχε σε δύο χρόνια όσα δεν πέτυχαν 20 άλλες κυβερνήσεις πριν, υποστήριξαν ομιλητές του συνεδρίου.
Ο κ. Τσακαλώτος ζητά λοιπόν τώρα να οριστικοποιηθεί η μορφή τους.
Με την απαίτησή του αυτή βρίσκεται σε αρμονία με το ΔΝΤ, το οποίο εξαρτά την περαιτέρω υποστήριξή του στο πρόγραμμα από αυτές».
«Και αυτό είναι πρόβλημα για τον Schaeuble.
Εάν και πώς θα βγει από τη δύσκολη θέση θα αποδειχτεί στις 15 Ιουνίου», καταλήγει η εφημερίδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης