Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ρουμελιώτης: Η Αttica Βank βελτιώνει την εικόνα της – Θα μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Ρουμελιώτης: Η Αttica Βank βελτιώνει την εικόνα της – Θα μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
«Έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, και αφορούν τη συρρίκνωση του λειτουργικού κόστους της τράπεζας»
Η Αttica Βank θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης και κερδοφορίας χάρη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σημειώνοντας επίσης πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έκδοσης των δύο ομολόγων και της εξεύρεσης επενδυτή για την κάλυψη του κεφαλαίου της τράπεζας, λύνεται οριστικά το ζήτημα της κεφαλαιακής επάρκειας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από τη Λάρισα, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση-ενημέρωση των στελεχών της τράπεζας για την πορεία αναδιάρθρωσής της, ο κ. Ρουμελιώτης υπογράμμισε πως θα μειωθούν δραστικά οι δείκτες των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, και μάλιστα κάτω από τον μέσο όρο όπου βρίσκεται σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ σημείωσε πως η τράπεζα «βελτιώνει την εικόνα της».
«Έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, και αφορούν τη συρρίκνωση του λειτουργικού κόστους της τράπεζας», σημείωσε,
Ο πρόεδρος της Attica Bank σημείωσε πάντως πως υπάρχει σχέδιο αναζήτησης συνεργασιών με ξένα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της τράπεζας, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει με άνεση τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εξωστρεφών επιχειρήσεων που προωθούν την καινοτομία.
Σχολιάζοντας την οικονομική επικαιρότητα σε σχέση με την αξιολόγηση, αλλά και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε πως το θέμα της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει ολοκληρωτικά, πράμα που σημαίνει πως θα περιλαμβάνει, όπως διευκρίνισε, και τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν από τη Βουλή, αλλά και τη συναίνεση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα σχετικά με την επίλυση του θέματος.
Υπάρχουν ορισμένες αντιστάσεις που οφείλονται σε εσωτερικούς πολιτικούς λόγους της Γερμανίας και άλλων χωρών, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων.
Έχει γίνει όμως συνείδηση σε όλο τον κόσμο πλέον, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναχρηματοδοτεί το χρέος της μέσα από τις αγορές και όχι μέσα από μνημόνια, γι’ αυτό το λόγο οι προοπτικές είναι μάλλον θετικές ότι θα κλείσει και αυτό το θέμα», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Ρουμελιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης