Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιακουμάτος: Αν δεν γίνουν οι γερμανικές εκλογές, ρύθμιση στο ελληνικό χρέος δεν θα υπάρξει

Γιακουμάτος: Αν δεν γίνουν οι γερμανικές εκλογές, ρύθμιση στο ελληνικό χρέος δεν θα υπάρξει
«Εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση στις 15 του μήνα, να πάρει τη δόση η ελληνική κυβέρνηση»
«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, τη ρύθμιση του χρέους, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αλλά, όπως εκτίμησε δεν θα υπάρξει λύση πριν από τις γερμανικές εκλογές.
«Η Νέα Δημοκρατία - και δεν υπάρχει Έλληνας που να μην - θέλει ρύθμιση του χρέους.
Δεν είναι βιώσιμο.
Αυτό το λέμε άπαντες.
Αυτό που είναι άσχημο είναι να κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό.
Προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν γίνουν οι γερμανικές εκλογές, ρύθμιση δυστυχώς δεν θα υπάρξει.
Αυτό βλέπω από τα συμφραζόμενα από τον γερμανικό Τύπο και από τις δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.
«Πιστεύω και εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση στις 15 του μήνα, να πάρει τη δόση η ελληνική κυβέρνηση και από εκεί και πέρα να δούμε τι σόι ρύθμιση θα είναι» σημείωσε, τονίζοντας πως «είναι εθνικό θέμα η ρύθμιση του χρέους».
Ερωτηθείς εάν η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να στηρίξει φιλολαϊκά μέτρα, ο κ. Γιακουμάτος -μεταξύ άλλων- είπε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι κατ' εξοχήν λαϊκό κόμμα, δεν είναι το κόμμα της μπουρζουαζίας. Ανήκει στον λαό.
 Άρα η Νέα Δημοκρατία πρέπει "per terram per mare" να κάνει πολιτική φιλολαϊκή».
Ο κ. Γιακουμάτος υπεραμύνθηκε του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση κάνει κακό στην κοινωνία και τους πολίτες» και σημείωσε: «Στις 15 Ιουλίου θα κλείσει η αξιολόγηση. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να έχουμε συνέχεια ως δικαιολογία τη διαπραγμάτευση.
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει γιατί οι αριθμοί ευημερούν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες λιμοκτονούν».
Σε ό,τι αφορά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως θα πρέπει να «ισορροπήσει μεταξύ κέντρου και να μην εγκαταλείψει τη βάση της που είναι η λαϊκή δεξιά», καθώς αυτή είναι η βασική της δεξαμενή.
Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αφού αναφέρθηκε στη βοήθεια που του προσέφερε στα πρώτα πολιτικά του βήματα, είπε: «Το σύνθημά του ήταν εθνική συμφιλίωση. Ήταν το μανιφέστο που είχε βγάλει ο Μπακογιάννης και το έκανε πράξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο Μητσοτάκης έκανε έναν πολιτικό μετασχηματισμό και πήρε ανθρώπους μέσα από τον λαό και τους έβαλε υποψήφιους. Αυτό ήταν μια μεγάλη τομή για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης έκανε αυτή την 'περεστρόικα', που ήταν πολύ σημαντική για εμένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης