Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη Emmanuel Macron στη συριακή αντιπολίτευση και την πολιτική μετάβαση στη Συρία

Στήριξη Emmanuel Macron στη συριακή αντιπολίτευση και την πολιτική μετάβαση στη Συρία
Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων απαιτεί ως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε πολιτική λύση την αποχώρηση του Προέδρου, Bashar al-Assad
Την προσωπική δέσμευσή του στη συριακή υπόθεση και την υποστήριξή του προς τη συριακή αντιπολίτευση και για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία εξέφρασε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Emmanuel Macron, μετά τη σημερινή (30 Μαΐου 2017) συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του Ανώτατου Συμβουλίου Διαπραγματεύσεων, το οποίο εκπροσωπεί τη συριακή αντιπολίτευση.
«Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Παρίσι του κ. Riyad Hijab, συντονιστή της ανώτατης επιτροπής της αντιπολίτευσης ενόψει των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron χαιρέτισε τον ίδιο και την αντιπροσωπεία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων συμμετείχε στη σειρά των εκ των σύνεγγυς διαπραγματεύσεων που οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από το 2016 με το συριακό καθεστώς και απαιτεί ως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε πολιτική λύση την αποχώρηση του Προέδρου, Bashar al-Assad.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν χθες Δευτέρα στις Βερσαλίες με τον Vladimir Putin, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι το ζήτημα των χημικών όπλων αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο.
Το συριακό καθεστώς έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του πληθυσμού της χώρας.
Ο κ. Macron εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα να υπάρξει μια ενισχυμένη «εταιρική σχέση» με τη Μόσχα, σθεναρό σύμμαχο της Δαμασκού, για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης