Διεθνή

Bloomberg: Η Commerzbank πρότεινε την πρόωρη συνταξιοδότηση σε 3.000 άτομα

Bloomberg: Η Commerzbank πρότεινε την πρόωρη συνταξιοδότηση σε 3.000 άτομα
Το τμήμα εταιρικών πελατών της Commerzbank θα πληγεί περισσότερο, αφού θα μειωθούν κατά 2.400 οι υπάλληλοι στο τέλος του 2020
Η Commerzbank προσέφερε πρόωρη συνταξιοδότηση σε περίπου 3.000 υπαλλήλους, ένα πρώτο βασικό βήμα στα σχέδια του ομίλου για μείωση 9.600 θέσεων εργασίας σε διάστημα τεσσάρων ετών, δήλωσαν δύο άτομα με γνώση επί του θέματος.
Η προσφορά στους υποψήφιους εργαζόμενους που γεννήθηκαν πριν από το 1962 είναι ένα επιπλέον μπόνους 30.000 ευρώ, δήλωσαν οι δύο εργαζόμενοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή αποκαλύπτουν εσωτερικές υποθέσεις.
Με εξαίρεση τα μπόνους, το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τη μισή ή ολόκληρη την αμοιβή ενός χρόνου για συνδικαλιστές υπαλλήλους, σύμφωνα με τους ανθρώπους.
Η τράπεζα δίνει περιθώριο σε ορισμένους υπαλλήλους μέχρι το τέλος Ιουνίου για να αποφασίσουν και σε άλλους μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Ο διευθύνων σύμβουλος Martin Zielke παρουσίασε μια στρατηγική ανάκαμψης τον Σεπτέμβριο, η οποία απαιτεί αυτοματοποίηση των εργασιών και κατάργηση περίπου του ενός πέμπτου του εργατικού δυναμικού για τη μείωση του κόστους μετά από μια πτώση των κερδών.
Σύμφωνα με τον προκάτοχό του Martin Blessing, η τράπεζα μείωσε 5.200 θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσει τις ασταθείς αγορές και τα ρεκόρ χαμηλά επιτόκια.
Ένας εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το τμήμα εταιρικών πελατών της Commerzbank θα πληγεί περισσότερο, αφού θα μειωθούν κατά 2.400 οι υπάλληλοι στο τέλος του 2020, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του το Bloomberg, ένα νούμερο που έρχεται να προστεθεί στην απόλυση 6,611 υπαλλήλων στο τέλος του 2016.
Στόχος είναι να μειωθεί το προσωπικό στο κεντρικό κτίριο της Φρανκφούρτης σε 7.419 από 9.840 έως το 2020, σύμφωνα με το έγγραφο.
Οι τελικοί αριθμοί ενδέχεται να διαφέρουν από τους αρχικούς στόχους, καθώς υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις με το συμβούλιο εργαζομένων, δήλωσε άλλο πρόσωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης