Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Γαλλία: Προβάδισμα 12% για το κόμμα του Macron με 29%, έναντι 17% του Εθνικού Μετώπου

Δημοσκόπηση Γαλλία: Προβάδισμα 12% για το κόμμα του Macron με 29%, έναντι 17% του Εθνικού Μετώπου
Το 58% των Γάλλων πιστεύουν ότι ο Macron θα είναι καλός πρόεδρος, ενώ το 47% εκτιμούν ότι θα τα πάει καλύτερα από τον προκάτοχό του, Francois Hollande
Το κόμμα του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όπως έδειξαν σημερινές (29/05/2017) δημοσκοπήσεις, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να τα πηγαίνει επίσης καλά ως προς τη γενική δημοτικότητά του.
Ειδικότερα, δημοσκόπηση της Odoxa για το περιοδικό «France Inter» και το περιοδικό «L'Express» έδειξε ότι ο συνδυασμός του Macron «Δημοκρατία Σε Κίνηση» θα κερδίσει το 29% των ψήφων στις εκλογές του Ιουνίου.
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) έρχεται στη δεύτερη θέση, με το 17% των ψήφων, με το Συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό κόμμα να βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 15%.
Το κόμμα του ακρο-αριστερού Jean-Luc Melenchon έρχεται στην τέταρτη θέση, με το 14%.
Εν τω μεταξύ, μια δεύτερη δημοσκόπηση από την Harris Interactive / LCP προβλέπει ότι το κόμμα του Macron θα κερδίσει το 31% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, με το FN δεύτερο, στο 19%, και τους Ρεπουμπλικάνους τρίτους, στο 18%.
Δεν είναι σαφές πώς αυτά τα αριθμητικά στοιχεία θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε έδρες και εάν ο Macron θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία που επιδιώκει.
Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της Odoxa έδειξε επίσης ότι το 58% των Γάλλων πιστεύουν ότι ο Macron θα είναι καλός πρόεδρος, ενώ το 47% εκτιμούν ότι θα τα πάει καλύτερα από τον προκάτοχό του, Francois Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης