Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Υπάρχουν φωνές λαϊκισμού και στη ΝΔ – Να πάρουμε τα μέτρα μας

Δένδιας: Υπάρχουν φωνές λαϊκισμού και στη ΝΔ – Να πάρουμε τα μέτρα μας
Αν ο κ.Τσίπρας θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά, να δώσει μια πιο σοβαρή ματιά στη σύνθεση της κυβέρνησης του τόνισε ο κ.Δένδιας
Την θέση ότι και στη ΝΔ υπάρχουν φωνές λαϊκισμού, όπως και σε κάθε κόμμα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «ενόψει της νέας εκλογικής θητείας είναι καλό να έχουμε πάρει τα μέτρα μας».
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς να εξηγήσει τι εννοούσε στην πρόσφατη ομιλία του για λαϊκισμό που υπάρχει και «στο σπίτι μας» ο κ.Δένδιας είπε ότι η αναφορά του αφορούσε «τις διαχρονικές ζημιές που έχει υποστεί ο ελληνισμός από τον λαϊκισμό».
«Νομίζω ότι αυτό το οποίο είπα θα το προσυπέγραφαν όλοι, νομίζω το προσυπογράφουν όλοι.
Όλοι ξέρουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990-93 είχε αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα που συνιστούσε για τη χώρα το δημόσιο χρέος και κινήθηκε στην κατεύθυνση του ελέγχου των κρατικών δαπανών.
Στη μάχη με τον λαϊκισμό αφορούσε η αναφορά μου» είπε ο κ.Δένδιας, ο οποίος ερωτηθείς αν στον λαϊκισμό εντάσσει και τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά σε εκείνα τα γεγονότα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε ότι «δεν έχει έννοια να επιχειρήσουμε ούτε να υπογραμμίσουμε, ούτε να ξαναγράψουμε την ιστορία».
«Είναι γνωστή σε όλους.
Είπα αυτό που είπα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν είχε εσωκομματική κατεύθυνση, διότι δεν θα είχε και καμία έννοια πλέον.
Αυτά όλα ανήκουν πλέον στην ιστορία και ο καθένας τα σταθμίζει όπως τα αντιλαμβάνεται και όπως νομίζει.
Όμως τα ίδια τα γεγονότα δεν επιδέχονται διαφορετικών εκτιμήσεων.
Είναι εκεί.
Η συγκεκριμένη μου αναφορά αφορούσε τη μάχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει το δημόσιο χρέος και απέναντί της βρήκε ισχυρό λαϊκισμό.
Δεν αφορούσε μόνο το εσωκομματικό πρόβλημα τότε, αν θέλετε αυτό εκδηλώθηκε και ύστερα.
Υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, από τα συνδικάτα, θυμάστε το κέντρο της Αθήνας.
Εν πάση περιπτώσει εγώ είπα αυτό που αισθανόμουν και αισθάνομαι πως είναι σωστό» είπε ο κ.Δένδιας.
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του ότι πρέπει να χτυπήσουμε τον λαϊκισμό όπου κι αν βρίσκεται ακόμα κι αν είναι «μέσα στο σπίτι μας» και συγκεκριμένα στο ερώτημα αν αυτή αποτελούσε βολή εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έγραψε ο Τύπος, ο κ.Δένδιας είπε ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει τον Τύπο.
«Εγώ αν ήθελα να αναφερθώ επωνύμως και αναφέρθηκα επωνύμως, θα αναφερόμουν επωνύμως.
Όποιος είναι ο αντίπαλός μου κάπου κατά ανάγκη δεν τον δαιμονοποιώ ή δεν τον χαρακτηρίζω με έναν τρόπο.
Το ζήτημα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Είναι φανερό ότι σε κάθε κόμμα στην αντιπολίτευση ενυπάρχει ο κίνδυνος, μεγάλος κίνδυνος δεν είναι μικρός, ιδίως αν έχει μία κυβέρνηση η οποία αποτελείται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτά τα χαρακτηριστικά, με αυτή την εκφορά λόγου, με αυτό το παρελθόν, να υποπέσει στον πειρασμό, να τους μιμηθεί.
Το γνωστό “πάσσαλος, πασσάλου εκρούεται”» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν φωνές λαϊκισμού στο εσωτερικό της ΝΔ ο κ.Δένδιας είπε ότι «το θέμα δεν είναι να ονομάσουμε».
«Είναι να εμποδίσουμε, να προλάβουμε να διαπαιδαγωγήσουμε.
Σε κάθε κόμμα, σε όλες τις φάσεις της ιστορίας του υπάρχουν φωνές λαϊκισμού.
Εάν εγώ σας έλεγα ότι η ΝΔ από παρθενογένεση είναι το κόμμα της απόλυτης μη λαϊκιστικής προσέγγισης, νομίζω μάλλον θα γελούσατε μαζί μου.
Το θέμα όμως είναι αυτό να το αντιμετωπίσουμε.
Να το εξατομικεύσουμε, ως κακό φαινόμενο και να το αντιμετωπίσουμε.
Και νομίζω η ΝΔ έχει πολύ καλό “φάκελο” σε αυτό το επίπεδο. Επανειλημμένως έχει δώσει και έχει χάσει κιόλας εκλογικές μάχες εξαιτίας του λαϊκισμού.
Νομίζω ότι εν όψει της νέας εκλογικής θητείας είναι καλό να έχουμε πάρει τα μέτρα μας» ανέφερε ο κ.Δένδιας, ο οποίος και με αφορμή τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπ. Υγείας, Π. Πολάκη σχετικά με την τρομοκρατία, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν θέλει «τον παίρνουν στα σοβαρά είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό ίσως θα έπρεπε να δώσει μία πιο σοβαρή ματιά στη σύνθεσή της κυβέρνησης του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης