Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zuckerberg (Facebook): Ήρθε η ώρα η γενιά μας να κατοχυρώσει το βασικό εισόδημα στις ΗΠΑ

Zuckerberg (Facebook): Ήρθε η ώρα η γενιά μας να κατοχυρώσει το βασικό εισόδημα στις ΗΠΑ
Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μίλησε ο ιδρυτής του Facebook κατά τη διάρκεια της τελετής της αποφοίτησης του στο Harvard
Μπορεί να του πήρε 12 χρόνια για να αποκτήσει το πτυχίο του (αν και το Harvard δεν θυμίζει σε τίποτα ελληνικό πανεπιστήμιο), αλλά ακόμα και ο πολύς Mark Zuckerberg παραβρέθηκε σήμερα (26 Μαΐου 2017) στην τελετή αποφοίτησης.
Γόνοι δισεκατομμυριούχων είναι σύνηθες φαινόμενο να αποφοιτούν από το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο, δισεκατομμυριούχοι όμως σπάνια.
«Κάθε γενιά διευρύνει τον ορισμό της για την ισότητα. Τώρα είναι η ώρα για τη γενιά μας να ορίσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο» είπε ο Zuckerberg στην ομιλία που έδωσε στο Harvard για την αποφοίτηση του.
«Πρέπει να έχουμε μια κοινωνία που μετράει την πρόοδο όχι με οικονομικούς δείκτες όπως το ΑΕΠ, αλλά με το πόσοι από εμάς έχουν έναν ρόλο που βρίσκουμε ότι έχει νόημα.
Θα έπρεπε να διερευνήσουμε ιδέες όπως το καθολικό βασικό εισόδημα για να διασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να δοκιμάσει νέες ιδέες» τόνισε στην ομιλία του, δείχνοντας πως αν και δισεκατομμυριούχος, σκέφτεται και προβληματίζεται για ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης