Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ανεργία της Πολωνίας είναι τόσο χαμηλή που θα πρέπει να… ανησυχεί

Bloomberg: Η ανεργία της Πολωνίας είναι τόσο χαμηλή που θα πρέπει να… ανησυχεί
Ενώ οι αριθμοί «θαμπωθούν», πίσω από αυτές «κρύβεται» μία αγορά εργασίας που πιέζεται από τη μετανάστευση, το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής και τις κυβερνητικές πολιτικές
Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Πολωνίας «πανηγυρίζει» για την ιστορικά χαμηλή ανεργία της χώρας, το Bloomberg δίνει μία άλλη «μετάφραση» των επιδόσεων της αγοράς εργασίας.
Ενώ οι αριθμοί «θαμπωθούν», πίσω από αυτές «κρύβεται» μία αγορά εργασίας που πιέζεται από τη μετανάστευση, το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής και τις κυβερνητικές πολιτικές, όπως η μείωση στην ηλικία συνταξιοδότησης που θα συρρικνώσει περαιτέρω το εργατικό δυναμικό.
Η ανεργία της Πολωνίας βρέθηκε στο 7,7% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017, επίδοση από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε., με την εγχώρια κεντρική τράπεζα να εκτιμά ότι το ποσοστό είναι ήδη κάτω από το επίπεδο που ασκεί πίεση στους μισθούς.
Όπως απορρέει από τα όσα δηλώνουν στο πρακτορείο οι αναλυτές, το χαμηλό ποσοστό προκύπτει από το ότι έχουν μεταναστεύσει τουλάχιστον 2 εκατ. πολίτες την τελευταία 10ετία.
«Η μείωση της ανεργίας είναι συνέπεια της πτώσης της προσφοράς εργασίας και του αποτελέσματος της συρρίκνωσης του αριθμού των Πολωνών σε ηλικία εργασίας, ένα φαινόμενο που δεν αντισταθμίστηκε από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα της Πολωνίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης