Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μην περιμένετε συμφωνία για ελληνικό χρέος και ποσοτική χαλάρωση άμεσα

tags :
Citigroup: Μην περιμένετε συμφωνία για ελληνικό χρέος και ποσοτική χαλάρωση άμεσα
Παρότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας τον Ιούλιο, δεν αναμένεται άμεσα μια συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE
Απίθανη χαρακτηρίζει η Citigroup μια άμεση συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (QE).
Στη μηνιαία της έκθεση για την παγκόσμια οικονομία, με ημερομηνία 25 Μαϊου 2017, την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της, ενώ αναμένεται ριμπάουντ της ελληνικής οικονομίας στο β΄εξάμηνο του 2017, μετά την πιθανή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγξσης.
Ωστόσο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα είναι αρκετή για να οδηγήσει το συνολικό ΑΕΠ για το 2017 πάνω από το 0%, άρα πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων και των στόχων του προγράμματος διάσωσης.
Αυτό οφείλεται στην περιορισμένη εγχώρια ρευστότητα, στη χαμηλή εμπιστοσύνη και στα capital controls, σύμφωνα με τη Citigroup.
Τονίζει τέλος πως παρότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας τον Ιούλιο, δεν αναμένεται άμεσα μια συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης