Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Επιμένει για συμβιβασμό Schaeuble - ΔΝΤ όσον αφορά το ελληνικό χρέος

Handelsblatt: Επιμένει για συμβιβασμό Schaeuble - ΔΝΤ όσον αφορά το ελληνικό χρέος
O εκπρόσωπος του Schaeuble δήλωσε χθες ότι αναμένει να μπει άμεσα τέλος στη διαμάχη σχετικά με την Ελλάδα
Για συμβιβασμό μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfang Schaeuble και του ΔΝΤ, όσον αφορά το ελληνικό χρέος, κάνει λόγο σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα Handelsblatt.
O εκπρόσωπος του Schaeuble δήλωσε χθες ότι αναμένει να μπει άμεσα τέλος στη διαμάχη σχετικά με την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα για εκταμίευση της δόσης εντός του Ιουνίου.
Για το περιεχόμενο της ενδεχόμενης συμφωνίας έγινε ήδη συζήτηση κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup, όπως γράφει η οικονομική εφημερίδα επικαλούμενη διάφορες πηγές τις οποίες όμως δεν κατονομάζει.
Σύμφωνα με την υπό συζήτηση λύση, το ΔΝΤ θα δηλώσει σύντομα ότι θα παραμείνει μεν στο τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά θα συμμετάσχει οικονομικά στο τέλος του, όταν θα υποβάλει την τελική του ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
H λύση αυτή θα διασώσει το γόητρο τόσο του Schaeuble όσο και του ΔΝΤ, αφού ο μεν υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να παραπέμπει στην παραμονή του δεύτερου, ενώ το ΔΝΤ θα συμμετέχει χωρίς να καταβάλει χρήματα.
Στην περίπτωση αυτή o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα κατέβαλε την τρίτη δόση στην Ελλάδα και τους επόμενους μήνες οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να διευθετήσουν τη διαμάχη για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε τελικά να συμμετάσχει και οικονομικά το ΔΝΤ.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΕSM, το οποίο αποκάλυψε το Reuters και παρουσιάζει τρία σενάρια για το ελληνικό χρέος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης